X
0

Stickere Mircea Popescu

15,00 RON

Set de stickere.

Pentru artistul Mircea Popescu relația dintre 2D și 3D este complicată. Aflat mereu la granița dintre cele două, Mircea Popescu se pricepe de minune sa faca din desenele 2D obiecte tridimensionale și din obiectele lui tridimensionale, desene. Sau... stickere. Ori abțibilduri, cum am fi zis până nu demult. Se pare că primul sticker a fost inventat în 1935, de către inventatorul american Ray Stanton Avery (da, ne-am uitat pe Wikipedia!). Și din 1935 încoace, abțibildul (stickerul) a avut o istorie plină de succes. A intrat în cultura pop în forță și acolo a rămas. Apare peste tot: în toalete, pe caiete, pe gadgeturi, pe caroserii, pe cadrul unei biciclete, pe genți și pe pereții blocului. Pot fi politice, culturale, comerciale. Nu există slogan mare care să nu fi beneficiat de un sticker. Și mai toate personajele care au marcat ultimul secol au beneficiat de un portret 2D lipicios. Stikerul este fratele mai sociabil și mai versatil (dar mai puțin elevat) al timbrului.

În cazul lui Mircea Popescu, stickerele sunt parte din arta lui. Ele reproduc într-o manieră proprie (și unică) ceea ce arătau (altfel) pictura murală și obiectele 3D create de el în diferite ocazii. În acest caz, cu ocazia expoziției GPS. Geometrii Post-Sistem în Arta de Acum (MARe/Muzeul de Artă Recentă, septembrie 2019 – ianuarie 2020).

Apropo, știți că stickerele se colecționează, da? Iaca un excelent început sau, după caz, un prilej rar să vă întregiți colecția. Spor!

Read more
Read less
-
+
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text