X
0

Pinurile Lost.Optics

35,00 RON

Lost.Optics este un artist cunoscut pentru muralele sale, pentru felul în care intervine în spațiul public sau privat cu geometriile, ritmul și cromatica sa inconfundabilă. Dar cum anume am putea purta, în piept, cu rol decorativ, o lucrare... murală? Ei bine, cu ajutorul unei insigne (pin!) concepută și realizată chiar de către artist, în serie limitată. Un obiect mic, discret, dar totuși vizibil, un detaliu surprinzător, interesant, ce poate fi pus pe rever, pe șapcă etc.

Pinul pe care-l vedeți este un fragment sau, mai degrabă, unul dintre ”pattern-urile” care au marcat lucrarea murală realizată de artist în cadrul expoziției GPS. Geometrii Post-Sistem în Arta de Acum (MARe/Muzeul de Artă Recentă, septembrie 2019 – ianuarie 2020). Așadar, discutăm despre un proces de selectare, de discernere (artistul a decis ca acest model și nu altul să devină insignă) și de unul de atribuire și de investire (artistul este cel care a văzut în acest model acel element definitoriu al lucrării sale). Nu veți lua, așadar, o insignă (un pin), ci veți lua un fragment definitoriu al unei lucrări expuse într-un muzeu, fragment care sintetizează și, totodată, metamorfozează un discurs artistic.

Iar dacă toate explicațiile acestea vi se par pompoase, o spunem pe șleau: îl veți lua pentru că arată bine! Altfel... nu merită.

Read more
Read less
-
+
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text