X
0
Heimo Zobernig. Spirit Fuck Painting
\ 27 septembrie
BannerImage
Banner
Heimo Zobernig, Spirit Fuck Painting
 
 
27 septembrie 2021
 
 
Organizator:
MARe/Muzeul de Artă Recentă
 
 
Partener:
Forumul Cultural Austriac București
 
 
Mulțumim Intercontinental București pentru susținere.
 
 
18:00-19:00, MARe/Museum of Recent Art’s Garden: Display this Play, discuție publică a artistului Heimo Zobernig, moderată de Erwin Kessker
19:00 – 21:00: Deschiderea oficială, pentru public, a expoziției.
 
Spirit Fuck Painting va fi prezentată la MARe/Muzeul de Artă Recentă, din Bulevardul Primăverii 15, București, între 27 septembrie și 12 decembrie 2021
 
Heimo Zobernig, proeminent artist și profesor din Viena, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani la nivel global, va avea prima sa expoziție la București, la MARe/Muzeul de Artă Recentă.
 
 
Expoziția Spirit Fuck Painting reprezintă o retrospectivă compactă a operei sale din 1984 până în prezent. 16 lucrări (picturi și sculpturi), inclusiv documentarul Heimo Zobernig Explains to his Double how a Performance is Made (2008, 61’58”) vor fi prezentate în spațiile expoziționale dedicate, respectiv în Auditorium, într-o perioadă extrem de plină de eveniment artistice (inclusiv NAG, Noaptea Albă a Galeriilor, din 15-16-17 octombrie).
”Șiret configurator de forme, texturi, culori și volume, Heimo Zobernig curatoriază arta atunci când creează. El panoramează abil corpuri vizuale simple dar cu semiotici criptice, care arată cum arta erodează mediul fizic și mental înconjurător și vice-versa. Spirit Fuck Painting nu este despre spirit, nici despre sex și nici măcar despre pictură (deși este într-un anumit fel chiar despre asta, dar din perspectiva unei oglinzi fără fund).
Este despre reflexie ca interacțiune cu reprezentarea - cum ne reprezentăm arta, mijloacele și mediul ei.” (Erwin Kessler, curator).
Pe data de 27 septembrie, între 18:00 și 19:00, în grădina muzeului (terasa cafenelei Beans&Dots @ MARe) și înainte de deschiderea oficială a expoziției, va avea loc discuția publică, Display this Play, împreună cu Heimo Zobernig, moderată de Erwin Kessler (director fondator al muzeului și curatorul expoziției).
 
 
Concentrată pe tacticile și tehnicile operei lui Heimo Zobernig, pe felul în care ea este realizată, privită și înțeleasă, discuția va introduce publicul în opera lui Heimo Zobernig prin text și slide show, și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Display this Play va fi, de asemenea, transmisă live, pe pagina oficială, de Facebook, a MARe.
După expozițiile de forță ale artiștilor austrieci Hermann Nitsch și VALIE EXPORT (în 2020), MARe se mândrește cu faptul că-n acest caz prezintă expoziția lui Heimo Zobernig, în cadrul parteneriatului extrem de generos avut cu Forumul Cultural Austriac din București.

 

1  Tip eveniment