X
0
EROUL DIN MARe
\ 15 mai
BannerImage
Banner

ORGANIZATORI: Urania Cremene (expert în parenting) și MARe/Muzeul de Artă Recentă (departamentul educațional)

 

 

Pentru fiecare dintre noi, noțiunea de erou ar putea să însemne ceva diferit…iar potrivit nouă, celor din MARe, luați continuu de valul inspirației, să fii erou înseamnă în primul rând puterea de a te exprima liber. Un erou la MARe învață să fie liber, ca să pătrundă prin valurile vieții inspirat și nevătămat. Chiar dacă un erou la MARe este uneori solitar, iubește oamenii și se avântă pentru ei în cele mai necunoscute călătorii. Un erou la MARe iubește! Iar dragostea față de oameni și față de natură este un act responsabil în fiecare zi… Un erou la Mare trăiește prin natura creației!

 

Dar ca să fii erou la MARe îți trebuie și curaj, iar împreună încurajăm toți copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani să participe la concurs. 

 

Pentru cine se luptă un erou la Mare și care este cauza lui nobilă? Pentru el și prietenii lui, ca ulterior să câștige participarea gratuită la un atelier care are ca scop salvarea Planetei. Trainerii din MARe îi avântă în arta reciclării și a colajului.

 

Ideea de erou la MARe se împletește cu cea mai originală interpretare: Ce vor face copiii? Vor interpreta cu cea mai mare libertate de  exprimare un fragment dintr-o lucrare de artă din MARe asociată unui artist pe care îl păstrăm secret până în momentul premierii. Oare ce putere de exprimare vor avea eroii din MARe?

 

Dar și cu cea mai naturală abordare, pentru că micuții trebuie să răspundă la o întrebare prin care trebuie să-și exprime părerile și emoțiile prin cuvinte.

 

Echipa educațională MARe va avea grijă să premieze cea mai ingenioasă lucrare și cel mai inspirat răspuns cu o cioco MARe și un atelier gratuit pentru eroul din MARe și gașca lui de prieteni. 

 

Încurajează-ți copilul să fie un model pentru prieteni și colegi prin curaj, empatie și creativitate: Eroul din MARe. 

 

TIP CONCURS:

 

Interpretare artistică pe baza unui fragment dintr-o lucrare de artă care face parte din colecția muzeului. 

Q&A: Ochii portretelor ascund de multe ori secrete, iar noi suntem aici pentru a le descifra pe fiecare în parte. Ce vă transmite perechea de ochi din acest tablou? Dacă personajul ar avea viaţă şi ar putea vorbi, ce credeţi că ne-ar spune? 

 

Mențiune: Vor fi premiați participanții cu abordarea cea mai originală, atât în interpretare, cât și în răspuns.         

                              

MECANISM: 

 

Participanții se înscriu online printr-un comentariu la postare cu următoarele mențiuni: Numele participantului și titlul concursului (Eroul din MARe) însoțite de răspuns la întrebare și imaginea lucrării interpretate în format jpg.

Toate detaliile asociate fiecărui participant în parte trebuie să se încadreze într-un singur comentariu la postare;

Câștigătorii vor fi anunțați printr-un mesaj privat pe contul personal de facebook al părinților.

 

PUBLIC PARTICIPANT: 

 

Concursul este dedicat participanților școlari cu vârste cuprinse între 7-12 ani din orice localitate a țării. 

 

DESFĂȘURARE:

 

Concursul se desfășoară timp de 3 zile (15-18 mai 2020) iar participanții sunt rugați să adauge comentariu la postare până în ultima zi a concursului. 

 

INTERPRETAREA ARTISTICĂ:

 

Concursul este deschis genurilor de artă: desen, pictură, colaj artistic. Nu impunem limitări tehnice. Încurajăm creația liberă și interpretările neconvenționale.

 

Noi știm că imaginația bogată a copiilor este stimulată ghiduș de curiozitate... Și atunci, ce anume ar putea să le stârnească mai mult curiozitatea dacă nu fragmentul unui portret al cărui autor îl păstrăm secret? Tot ce vedem în imagine sunt doi ochi, care ar putea să fie oglinda pentru sufletul artistului sau, de ce nu? a unei ființe necunoscute, căreia o să-i construim imaginea prin imaginație…

 

Plecând de la fragmentul dat, copiii trebuie să-și imagineze un personaj și să-l recreeze printr-o interpretare artistică proprie. Concursul de interpretare poate fi asemenea unui proces de reciclare și de transformare a unui obiect aparent nefolositor într-o operă de artă.

 

Sfatul nostru este să “reciclați” cu grijă cei doi ochi în interpretarea celui mai expresiv personaj! 

 

 

JURIZARE: 

 

Colectivul curatorial MARe împreună cu trainerii MARe de mic vor desemna câștigătorii pe baza unor criterii speciale de selecție;

 

Membrii juriului: Carola Chișiu - conservator/curator principal // Ioana Antonia Iordache - curator/muzeograf // Ioana Șerban - curator/muzeograf // Cristian Vechiu - curator/muzeograf // Ana Lăzărescu - trainer MARe de mic // Elena Ghițoiu - trainer MARe de mic.

 

Câștigătorii vor fi anunțați printr-un mesaj privat pe contul personal de facebook al părinților;

 

Vor fi desemnați 3 câștigători / 3 eroi;

 

Câștigătorii vor fi premiați în momentul când se redeschide muzeul, într-o zi pe care o fixăm  telefonic, împreună cu părinții acestora.

 

PROMOVAREA PARTICIPANȚILOR: 

 

Lucrările însoțite de numele câștigătorilor vor fi promovate pe canalele de socializare MARe;

La sfârșitul concursului toate lucrările vor fi urcate într-o galerie virtuală pe grupul MARe de mic.

 

PREMII:

 

Cioco MARe: Ciocolata este realizată artizanal (nu există matrițe la acest format) și împachetată manual. Conține 73% cacao, deoarece clădirea muzeului este executată în proporție de 73%. Ciocolata este făcută în România, dar cărămida este făcută în Belgia.

 

Un tur ghidat prin muzeu și un atelier gratuit pentru tine și prietenii tăi: “Împreună suntem eroi în salvarea Planetei. Reciclăm și transformăm!”( Atelierul are la bază tehnici de reciclare și colaj artistic).