X
0
Dans la MARe
\ 16 mai
BannerImage
Banner

”Dans la MARe” este un proiect cultural inițiat de coregraful Cosmin Manolescu, la invitația muzeului MARe. Este produs de Fundația MARe, în parteneriat cu Goethe Institut Bukarest, Fundația Gabriela Tudor și Muzeul de Artă Vizuală din Galați și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și de Centrul Cultural Expo Arte aflat în subordinea Primăriei Municipiului București.

 

Stagiunea ”Dans la MARe” se va desfășura până la finalul anului 2020 și va include prezența în premieră în România a unor artiști cu recunoaștere la nivel internațional (precum Tino Sehgal sau Louise Höjer), conferința “(in)VIZIBIL. Istoria unui etern început”, despre scena de dans contemporan din România (Mihaela Michailov), un modul educational de mișcare pentru copii si adolescenti condus de Smaranda Găbudeanu si Elena Copuzeanu, și prezentarea unor piese realizate de coregrafii Andreea Novac, Ioana Marchidan și Cosmin Manolescu ce vor fi adaptate pentru spațiul muzeal precum și organizarea a 2 laboratoare interdisciplinare dans-arte vizuale cu participarea artiștilor Alexandra Bălășoiu, Andra Nedelcu, Andreea Novac, Daniel Djamo (Gent).

 

Calendar de evenimente

 

16-24 mai - Eventually, in the end everything will make sense. Andreea Belu și Cosmin Manolescu 

Video: 0102, 03040506

 

10 iulieIn Vizibil. Istoria unui etern început. Conferință, Mihaela Michailov / spectacol, Ioana Marchidan 

Video: 01 

 

06-19 iulieTandem. Meeting room. Andra Nedelcu și Alexandra Bălășoiu. Performance și prezentare.

Video: Performance Conferință 

 

29 iulie – Vernisaj expoziție Tino Sehgal.  Cu Louise Höjer si Thomas Proksch 

 

29-30 august – workshop Tino Sehgal. Închiderea expoziției.

 

02-06 septembrie – modul educațional cu Smaranda Găbudeanu și Elena Copuzean

 

13 septembrie - MARe Imaginarium, intervenție performativă de/cu Cosmin Manolescu, Ana Turos, Claudiu Silvianu

 
 
25 septembrie – "Magic kills people in all kinds of performative hazards” un spectacol de/cu Andreea Novac și Istvan Teglas 
 
 
17 octombrie –  Premiera Eventually, everything will makes sense (spectacolul cu Cosmin și Andreea Belu) + proiecție film documentar + discuție moderată de Mihaela Mihailov. 
 
 
18-31 octombrie – Tandem Andreea și Sebastian Moldovan + prezentare a colaborării lor pe 31 octombrie

 

24 octombrie – Eventually, everything will makes sense (spectacolul cu Cosmin și Andreea Belu) + proiecție film documentar + discuție, la Galați